SVĚŽEST A OVOCITOST VÍN Z REGIONU LOIRA

Představujeme prémiovou řadu vín, s vysokou odborností v regionu Pays Nantais a Anjou z údolí řeky Loiry.

Donatien Bahuaud odhalil potenciál těchto terroirů a zvýraznění typu vína, která jsou pevně svázány do vinařské kultury tohoto regionu (výběr pozemků a umění míchání odrůd). Toto francouzské vinařství je známo především svými značkami Le Master a Maison des Princes. Posledně jmenovaná řada vín vyjadřuje poctu údolí Loiry a naznačuje slavné hrady lemující tuto majestátní řeku po celé její délce.

Vína se mohou pochlubit vlastnostmi vznešeného ovoce, konzistentní kvality a přizpůsobení dnešnímu vkusu spotřebitelů. Jsou ovocná, svěží a velmi aromatická. Samozřejmostí je atraktivní lahev s jedinečným erbem vyraženým přímo na skle. Víno jsou uzavřeno šroubovitými uzávěry (screwcap), které jednoduše slouží a udrží víno v dlouhodobé kondici.

Pokud bychom měli vybrat jedno víno, rozhodně doporučíme růžové polosladné cuvée Rosé d'Anjou. Všechny hrozny jsou pečlivě vybírány a sklizeny v oblasti Anjou z vinic vysázených na břidlicových půdách. Jasná a brilantní růžová barva s odstíny lososa, osvěžující vůně máty a bílého pepře a cukroví. Příjemně ovocná chůť s aroma jahod a červeného rybízu. Velmi vhodné k asijské a indické kuchyni, ke grilovaným rybám nebo studenému masu a ovocným salátům.