ZE SLUNNÉ ITÁLIE DORAZILA VÍNA Z REGIONU PUGLIA

Villa Schinosa …to je příběh vinařství z dávných kořenů spojený s konstantou závazku, tradice a inovace, nadšení a zkušenosti.

V rodinné tradici pokračují Ferdinand a Corrado Capece Minutolo, kteří řídí všechny práce na výhradně svých vinohradech, zpracování hroznů a následnou výrobu vína. Vášeň pro to, co dělají, dává vínům italský styl.

Drahocenným dědictvím společnosti jsou vinice nacházející se v okolí krásného, starého sídla a zároveň vinařství. Dům byl postaven v roce 1884 a je částečně postaven z vytěženého kamene z Trani. Vinice se nachází 70 metrů m.s.l. ze kterých je možné vidět na Jaderské moře, majestátní katedrály v Trani a kopce na Murgia a Castel del Monte .

Vína z Villla Schinosa pocházejí z 60 hektarů vinic vyškolených pomocí tzv. cordon metodou (způsob tažení révy). Terroir odráží sílu krásné a vášnivé historie spojenou s výrobou kvalitních vín. Firemní filozofií je, že vína musí být nejen vynikající, ale především i jedinečná, s charakteristickými vlastnostmi terroiru Puglia. Blízkost vinic u vinařství umožňuje okamžité zpracování hroznů bez čekací doby. Často sklizeň bílých hroznů probíhá v noci, aby hrozny netrpěli trauma před extrémním horkem. Šetrné lisování hroznů ve vakuových lisech zachovává aroma a odrůdovou charakteristiku. Zkrátka kvalitní italská vína.

Za zmínku stojí též rozsáhlé olivové háje Villa Schinosa, které poskytují vynikající extra panenský olivový olej .