JEDINEČNÉ VINAŘSTVÍ MAISON BOUACHON Z CÔTES DU RHÔNE

Přes 100 let stará vášeň pro víno z Rhôny. Závazek firmy se stoletou historií, důstojný reprezentant Châteauneuf-du-Pape.

Z počátku výrobce sudů z Châteauneuf-du-Pape. Nebylo tudíž žádným překvapením, když se rodina Bouachon rozhodla v roce 1898 k naplnění sudů vlastním vínem. A tak se narodilo vinařství Maison Bouachon. Během první poloviny 20. století se Maison Bouachon věnoval vinařské tradici a vínům Châteauneuf-du-Pape. Postupem času se obeznámil s rozmanitostí regionálních vinic Cotes du Rhone a rozšířil tak nabídku vín z celé Rhôny.

Rodina Bouachon zúročuje více než stoletou tradici z Châteauneuf-du-Pape a zkušeností v srdci údolí Rhôny. Využívá tak intimní znalost místního terroir a značné zkušenosti v míchání jejich odrůd. Zvláštní vztahy byly vytvořeny s vinařskými partnery v průběhu let - blízký vztah založený na úctě k pravosti každého terroir a hledání dokonalosti. 

Filozofií vinařství je rozvíjet vína, zdůrazňující, pevně zakořeněný původ v Châteauneuf-du-Pape, který odhaluje bohaté a charakteristické jižní a severní půdy z údolí řeky Rhône.

Vinařství úzce spolupracuje s několika pěstiteli vín, kde je silná důvěra a dlouhodobé partnerství už 30 let. Hrozny jsou převezeny do Bouachon sklepů na zpracování, zrání a následně lahvování. Víno dlouhodobě zraje v sudech z francouzského dubu.

Maison Bouachon rozvíjí zásady kvality s partnery po několik generací, kde využívá letité rodinné zkušenosti práce s vínem. Všichni naši partneři byli zapojeni do udržitelných postupů na vinici a respektování  jedinečných terroir. Podporuje vytvoření přirozeného travního porostu proti erozi. Preferuje používání organických hnojiv. A minimalizuje používání rostlinolékařských ošetření a hnojiv na vinicích. Výnos je nižší než vyžaduje označení specifikace regionu pro větší kvalitu a komplexnost.