DORAZILO Z PIEMONTU

Marco Bonfante

Našim hlavním cílem při letošním Vinitaly ve Veroně bylo najít kvalitní Gavi di Gavi. Ochutnalo se přibližně okolo 50 Gavi, navštívilo se 15 vinařství. od 3 kandidátů jsme si nechali poslat ještě jednou vzorky. Ty jsme společně na firmě ochutnali...a vznikl vítěz MARCO BONNFANTE!

 

Dovolujeme si ho představit:

Marco Bonfante

Stejně jako květiny, stromy i vinná réva, tak i rodina Bonfante má své kořeny pevně spjaty se zemí. Ty jejich jsou na jihu Piemontu a berou mízu z dlouhé tradice vinařství. Dnes Marco a Michaela pokračují v rodinné tradici pěstování hroznů a výrobu vína v oblastech Barolo, Nizza Monferrato, Gavi a Roero.  

Marco a Micaela je bratr a sestra a vášeň pro víno pokračuje v tradici rodiny Bonfante po 8 generací. Micaela se stará o administrativu, zatímco Marco vystudoval vinohradnickou školu v Albě . Má na starosti produkci a uvádění vín na trh. Pro ně je Piemont země velkých vín ​​a gastronomické tradice. Mikro-klima a vlastnosti půdy výrazně mění jednotlivé oblasti a tím dávají šanci najít nejlepší "terroir" podmínky pro jednotlivá vína.

Sídlo je v Nizza Monferrato a je obklopeno vinicemi Stella, zatím co ostatní vinice se nacházejí v různých oblastech, vše ve vysoce ceněných pozicích. Celková plocha vinic, po sečtení z různých zemědělských panství v Barolo, Nizza Monferrato, Gavi a Castellinaldo Roero pokrývá více než 20 hektarů.

Produkce vín je velice pestrá a my jsme pro Vás vybrali to nejzajímavější.