DÁREK KE SVATÉMU VALENTÝNU

Nevíte si rady s dárkem ke svatému Valentýnu? Udělejte své lásce radost růžovým vínem a vychutnejte si společné chvilky.

Vybrali jsme pro vás také dvě bílá a dvě červená vína z různých cenových kategorií a také jednoho zástupce šampaňských. Pochopitelně růžové :-)

 

Vybraná růžová vína

Růžové kabinetní víno s krásnou ovocnou vůní, hebkou a lahodnou chutí připomínající čerstvé jahody se smetanou. To je Denise Rosé z vinařství Grmolec v designu více než vhodném pro Valentýna nebo narozeniny, který nepotřebuje dárkový obal :-)

Charakter jemného růžového vína z Vinařství pod Martinkou spočívá v barvě lososového steaku a pomerančové kůry. Vůně a chuť je velmi ovocná s nádechem červeného rybízu, jahod a malin, kdy dochuť zaujme tóny třešňového džemu s jemnými jogurtovými tóny ve snoubení s pikantní kyselinkou.

Italské Rosé Bardolino Chiaretto DOC se vyznačuje svojí jedinečnou svěžestí a ladností. Ve vůni nás hned příjemně osloví tóny lesních jahod. V chuti se rozprostřou jemné ovocné tóny. Toto rosé si musí každý zamilovat pro jeho jiskřivost a neodolatelnou cenu!

Červená Valentýnská vína

Proč jsme vybrali typické španělské víno pro každodenní konzumaci? Jednoduše není lepší den v roce, kdy si najít cestu ke kvalitním zahraničním vínůmDon Aurelio Garnacha má ovocnou, bohatou a vyváženou chuť s tóny nasládlého ovoce, bylinek a koření. Navíc víno získalo v roce 2010 stříbro na Expovínu!

Druhým doporučeným červeným vínem je z tradiční chilské odrůdy Carmenére, tzv. "chilský merlot". Typicky vyvážené víno s komplexní chutí s tóny přezrálých třešní, černé čokolády, skořice a vanilky. Ve vůni najdeme tmavé ovoce, ostružiny, kořenitost a kakao.

Bílá vína nejen na Valentýna

Osvěžující ovocná a sladká chuť aromatického vína s vyšším zbytkovým cukrem. To je u žen velmi oblíbený španělský muškát Luz Del Mediterraneo, na který dámy rády přecházejí z moravských muškátů nebo pálav.

Zástupcem bílých vín od protinožců je delikátní suchý Sauvignon Blanc ze známého vinařství Cooper Creek. Vyznačuje se plnou chtí s lehkým, čerstvým aroma.